Vad som kan vara de godaste och frasigaste franskorna. Alldeles perfekta både till frukost men även på buffén eller till soppan.
25 g Jäst
4 dl Vatten 37 grader
4 dl Vatten 37 grader
1 dl Mjölk
9.5 dl vetemjöl special
1 dl Grahamsmjöl
1.5 tsk Salt
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt mjölken. Rör ner mjölsorterna och sist saltet. Det blir en ganska lös deg!
Låt stå framme i rumstemperatur 30 min och ställ svalt minst 8 timmar, gärna i kyl eller källare.
Dag 2
Sätt ugnen på 225 grader
Lös upp jästen i vattnet och tillsätt mjölken. Rör ner mjölsorterna och sist saltet. Det blir en ganska lös deg!
Låt stå framme i rumstemperatur 30 min och ställ svalt minst 8 timmar, gärna i kyl eller källare.
Dag 2
Sätt ugnen på 225 grader
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar