lördag 26 oktober 2013

Lördag

En riktigt smaskig kycklinggratäng bjuder jag på ikväll.


Ajvarkyckling


4 stora kycklingfileer
4 dl creme fraiche
1 1/2 dl ajvar ( mild )
1 vitlöksklyfta
salt och peppar

2 dl riven smakrik ost
Sätt ugnen på 200 grader.
Dela kycklingen på längden och fräs i smör så att den får fin färg. Lägg i en ugnssäkerform.
Blanda ihop alla ingredienser till såsen, och fördela över fileerna.
Ställ in i mitten på ugnen, och ta ut efter 30 minuter och strö över osten.
Gratinera ytterligare i 15- 20 minuter- tills osten fått vacker färg och kycklingen är helt färdig.

En grekisk sallad med mycket fetaost smakade super till.




Efterrätten är en riktigt mastig upplevelse, perfekt avslutning på en middag med sallad som tillbehör.

Chokladpannacotta

3 dl vispgrädde
100 g 70% choklad
2 gelatinblad
1 krm vaniljpulver

Lägg gelatinbladen i kallt vatten. Koka upp grädden med 1 krm vaniljpulver 
Låt sjuda på svag värme i några minuter. Bryt ner chokladen i grädden så den smälter, avsluta med att röra ner gelatinbladen.
Häll upp i glas och ställ kallt i minst 2 timmar. Lägg gärna plastfolie över så ytan inte skinnar sig.
Lättvispad grädde och hallon på toppen med lite riven choklad.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar