onsdag 30 oktober 2013

Onsdag

Stekt fisk med örtig coleslaw

Vit fisk av valfritt slag, förslagsvis flundra, torsk eller Pangasius
Pofiber
Citronpeppar och salt.

Se till att fisken är ordentligt tinad och torka gärna av den med hushållspapper. Vänd den i pofibret som är kryddat med lite citronpeppar och salt. Stek i smör på medeltemperatur och om fisken är tjock så kan man efterköra den i ugnen på ca 130 grader en stund istället för att steka klart den i pannan och riskera att den bränns.

Coleslaw
1 klyfta vitkål, ca 350 g
2-3 dl färska örter såsom persilja, basilika och dill eller frysta med då behövs ca 1 msk av varje sort.
2 msk äppelcidervinäger
1 vitlöksklyfta
Finrivet skal av 1 citron

2 dl olja
1 ägg eller 2 dl färdig majonäs.
0.5 dl creme fraiche

Använder du inte färdig majonäs så mixar du ihop ägg, vitlök, örter, vinäger och 0.5 tsk salt med en mixerstav eller i matberedare. Tillsätt oljan i en fin stråle under fortsatt mixning, smaka av med ev mera salt. Blanda med den rivna vitkålen.

Om du använder färdig majonäs så börja med att röra ut den med lite vinäger och tillsätt sedan crème fraichen.
Blanda sedan samman med kålen.

Servera fisken med salladen, smörsteka champinjoner,spenat och gärna lite pressad citron.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar