fredag 29 november 2013

Fredag

En riktig allt i ett middag, perfekt för matlådor eller rester till nästa dag.

Kyckling och vitkålsgratäng 

1/4 vitkålshuvud
1 purjolök
3 msk tomatpure
2 dl vispgrädde
salt, peppar, paprikapulver och spiskummin
3 dl riven ost
400 g kycklingfilèer

Ugnen på 200 grader. Strimla vitkålen och purjolöken fint eller kör den i matberedare. Stek i rikligt med smör i en stor stekpanna tills den blivit mjuk men utan att få färg ca 10 min. Lägg på sidan. Skär kycklingen i strimlor och stek, krydda med salt och peppar. Lägg tillbaka vitkålen i pannan och tillsätt tomatpuren, kryddorna och grädden. Smaka av med salt och peppar.
Häll över i en ugnsform, strö över riven ost och gratinera i ugnen ca 20 min.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar