onsdag 13 november 2013

Onsdag

Laxfärsbiffar 

500 g laxfilé 
1 st ägg 
0.5 dl vispgrädde 
1 msk dijonsenap 
1 kruka gräslök, finskuren 
Lite pressad citron
Salt och peppar 


Pepparrotsyoghurt

2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche 
1 msk färskriven pepparrot 
Salt och peppar  Blomkålsbulgur med gurka och citron
0.5 st huvud blomkål, grovrivet och hastigt kokt 

0.5 st gurka, skalad, urkärnad och skuren i mindre bitar 
1 st citron, finrivet skal och pressad saft 
1 kruka dill, plockad olivolja 
Salt och Svartpeppar

Mixa laxen tillsammans med ägget och grädden. Smaksätt med senap, salt, peppar, och gräslök.
Forma till biffar och stek i smör på medeltemperatur.
Riv blomkålen och koka hastigt, blanda m gurkan, citron olja och dill. Krydda!

Rör ihop yoghurten eller crème fraîche med pepparrot och smaka av.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar