500 g laxfilé
1 st ägg
0.5 dl vispgrädde
1 msk dijonsenap
1 kruka gräslök, finskuren
Lite pressad citron
Salt och peppar
Pepparrotsyoghurt
2 dl turkisk yoghurt eller creme fraiche
1 msk färskriven pepparrot
Salt och peppar Blomkålsbulgur med gurka och citron
0.5 st huvud blomkål, grovrivet och hastigt kokt
0.5 st gurka, skalad, urkärnad och skuren i mindre bitar
1 st citron, finrivet skal och pressad saft
1 kruka dill, plockad olivolja
Salt och Svartpeppar
Mixa laxen tillsammans med ägget och grädden. Smaksätt med senap, salt, peppar, och gräslök.
Forma till biffar och stek i smör på medeltemperatur.
Riv blomkålen och koka hastigt, blanda m gurkan, citron olja och dill. Krydda!
Rör ihop yoghurten eller crème fraîche med pepparrot och smaka av.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar