söndag 17 november 2013

Söndag

Lammfärs på spett med blomkålsrisotto

2p

500 g färs
1 ägg
0.5 dl vispgrädde
1 vitlöksklyfta
1 tsk paprikapulver, spiskummin, persillade
Salt och nymalen svartpeppar

Blanda färsen med kryddorna i en skål, tillsätt ägget och grädde och rör till ens smidig färs.
Forma till avlånga biffar/järpar och stick igenom ett spett. Lägg i ugnsäker form och ställ in i 200 grader ca 15 min.

Risotto med sidfläsk, tomater och parmesan 

1 schalottenlök
3 st färska champinjoner
2 tomater
2 tjocka skivor rimmat sidfläsk
0.5 huvud blomkål
ca 1 dl grädde
lite grönsaksbuljong
salt och nymalen svartpeppar
parmesan

Finhacka löken, hacka svampen och fläsket i centimeterstora tärningar.
Stek i smör på medelvärm. Riv blomkålen undertiden på den grova sidan på rivjärnet. Tillsätt detta i pannan och stek en liten stund. Häll på en skvätt grädde och 0.5 grönsaksbuljongstärning. Låt koka ihop och tillsätt mera grädde allt eftersom. Tillsätt tomaterna och låt dessa bli varma, riv sedan över en drös med parmesan och vänd ihop.

Till serverade jag en cremefraichesås smaksatt med vitlök, citron och olivolja.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar