onsdag 27 november 2013

Onsdag

Lammstek

1 fin lammstek, gärna urbenad
5o g smör
1 tsk rosmarin
2 vitlöksklyftor
Salt, nymalen svartpeppar.

Ta steken och skär ett jack i den, skär ett jack till på vardera sida om det första osv tills steken är mer eller mindre utfläkt. Rör ihop alla ingredienser till smöret och bred ut detta över steken, krydda lite extra och rulla sen ihop den, knyt om med steksnöre och lägg med skarven nedåt i en ugnsform.
Sätt ugnen på 150 grader, i med en stektermometer i den tjockaste delen och ställ in i värmen.



Låt termometern visa 63 grader när du tar ut den och låter den vila ett par minuter under folie.
Skär av snörena och skär steken i tunna skivor med en riktigt vass kniv, lägg tillbaka köttet i den fortfarande varma formen så håller det sig varmt längre. Till serverade jag rättikagratäng! Jag hade nästan glömt hur gott det var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar