torsdag 21 november 2013

Torsdag

Lax- och morotssoppa med ingefära

1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g morötter
1 msk riven färsk ingefära eller 1.5 tsk torkad
8 dl grönsaksbuljong
Salt och peppar
2 dl vispgrädde
150 g gravad lax

Instruktioner

Skala lök och morötter. 
Hacka löken och riv morötterna grovt. 
Fräs detta  och ingefära i smör i en kastrull några minuter utan att det får färg.Tillsätt buljong och låt koka, ca 10-15 minuter. 
Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i pannan och tillsätt grädden. Koka i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar. 
Skär laxen i kuber. Vänd ner laxen i soppan strax innan servering.


Morotsbröd Lchf

2ägg
3 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl fint riven morot


Rör ihop samtliga ingredienser och låt sedan vila i 5 min. 
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 200 grader i 10 min.
Toppa gärna med lite riven ost och rosmarin.







2 kommentarer:

  1. Lika gott som det låter?

    SvaraRadera
    Svar
    1. oo ja! och passa på och gör en stor panna för som matlåda är den en höjdare =)

      Radera