Lax- och morotssoppa med ingefära
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
500 g morötter
1 msk riven färsk ingefära eller 1.5 tsk torkad
8 dl grönsaksbuljong
Salt och peppar
2 dl vispgrädde
150 g gravad lax
Instruktioner
Skala lök och morötter.
Hacka löken och riv morötterna grovt.
Fräs detta och ingefära i smör i en kastrull några minuter utan att det får färg.Tillsätt buljong och låt koka, ca 10-15 minuter.
Mixa soppan slät. Häll tillbaka soppan i pannan och tillsätt grädden. Koka i ytterligare någon minut. Smaka av med salt och peppar.
Skär laxen i kuber. Vänd ner laxen i soppan strax innan servering.
Morotsbröd Lchf
2ägg
3 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl fint riven morot
Rör ihop samtliga ingredienser och låt sedan vila i 5 min.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 200 grader i 10 min.
Toppa gärna med lite riven ost och rosmarin.
3 msk pofiber
1 msk fiberhusk
1 msk mandelmjöl
1 tsk bakpulver
0,75 dl fint riven morot
Rör ihop samtliga ingredienser och låt sedan vila i 5 min.
Bred ut smeten på ett bakplåtspapper och ställ in i ugnen på 200 grader i 10 min.
Toppa gärna med lite riven ost och rosmarin.
Lika gott som det låter?
SvaraRaderaoo ja! och passa på och gör en stor panna för som matlåda är den en höjdare =)
Radera