söndag 10 november 2013

Pappa

Idag skulle vi ha firat dig.
Kanske inte med buller och bång och förmodligen inte med en slips i paketet heller men det är Pappornas dag idag och därmed din dag.
Vi tänder ett ljus i vintermörkret och äter god mat med hela maffian, du fattas oss som du alltid gör när vi ses allihopa. Det sägs inte högt men jag tänker tanken varje gång, på vilken stol du skulle ha suttit och vad du skulle ha tyckt om all den nya maten vi ätit de senaste åren. Hade du fått bestämma idag så hade det serverats korv, av något slag eller alla slag.

Måns går förskoleklass nu och det vet du förstås, han har en drös med nya kompisar och trivs nog som fisken i vattnet. En kopia av dig till utseendet men inte så mycket annars. Han pratar om dig ofta och minns mer än vad jag tror att han borde göra.

Mollan har blivit stora tjejen, lik mig i det mesta.. och då kanske även dig. Hennes benhårda järnvilja och oförmågan att inse sina fel och brister, det kommer nog från dig. Men även hennes omtanke och hjälpsamhet.
Du fattas henne, det skriver hon i sin dagbok ofta!

Vi gifte oss för två månder sedan och du fick ingen tårta, inte se tältet eller träffa prästen. Du fick inte sitta på stolsraden längst fram eller hålla något hopskrivet tal på gula Post-it lappar. Du fick inte vara med om en av mina viktigaste dagar och förmodligen vad som skulle ha varit en av dina, men det gick bra och jag heter nu Lindberg, jag hoppas det är lugnt!

Gösta har byggt klart inne på toaletten, de där hemska rören syns inte mera nu och jo jag lovar jag ska måla, snart, om en strax..
Och ja det ska beställas ett motorvärmaruttag till bilen också, oroa dig inte. Att det är halkigt hemma på gården? mm jag sa till mamma men hon har lärt sig från dig att inte sanda så skyll dig själv.


Vad jag vill säga är att du fattas mig, mer än du kan ana..

1 kommentar: