måndag 18 november 2013

Måndag

Praktiken på Restaurang Nygatan i onsdags gick som en dans!
Jag hade huvudet fullt av en massa idéer när jag gick hem och kunskapen om chokladpraliner i tryggt förvar bakom pannbenet. Tre olika sorter fick jag pröva på att göra, vit chokladmousse och en alldeles ljuvlig hallonkola! En massa bra tips att tänka på vid matlagning och bakning och tacksamheten över att jag har ett intresse där man aldrig blir fullärd.

Slutet på förra veckan innebar en lite lysande stjärna på Måns rum, en mycket trött fredagskväll och en lördag med lunch tillsammans med mycket fina tjejer!
Vi tog sovmorgon på lördagsmorgon, inte så att vi låg hela förmiddagen men vi var inte uppe med tuppen heller. Jag har lite svårt för att sova bort dagar numera, förr gick det utan problem men nu så känns det viktigt att ta vara på dagarna, timmarna och morgnarna på alla olika sätt. Jag började så smått att plocka fram julen här hemma, på tok för tidigt tycker kanske du men det gör inte jag!


Åkte till Skellefteå för en sen lunch med tre fina tjejer och tillhörande barn, en supersallad på ett gigantiskt fat serverad med supermör kyckling och ett alldeles fantastisk bröd med tillhörande färskostkräm (glömde givetvis kameran hemma) trollade Lisa fram bara sådär!
Mycket prat och många skratt men också en del allvar och hemskheter avhandlades under ett par intensiva timmar.
Jag är tacksam tänker jag, att man kan få sitta ner och tänka: Vilken tur jag har som har dessa människor omkring mig!

På vägen hem så hämtade vi upp denna lilla skönhet.



Hon lyder under namnet Maja, eller ja, lyder och lyder. Hon är en katt och gör precis som hon vill men hon heter Maja iallfall.
En alldeles lagom busig och klättrande liten dam på 10 veckor. Otroligt charmig måste jag säga. Den stora katten tycker inte att hon är charmig överhuvudtaget, inte det lilla minsta mellan tårna ens en gång. Men förhoppningsvis så löser det sig efter ett par veckor, jag håller tummarna!

Stormen Hilda drog in över Västerbottenskusten natten mot söndag. Med dunder och brak och vindstyrka på ca 20 sekundmeter så blev vi strömlösa vid 23.00 på lördagskvällen för att få tillbaka lamporna en stund mitt i natten och vakna till ett mindre varmt hus på söndagsmorgonen då de fallna träden hade gjort sitt och såg till att vi inte fick igång värmen förrän mitt på dagen. Jag såsade omkring i pyjamas, den tjockaste koftan och tjocksockar med fårskinnstofflor ovanpå. Tände så mycket ljus som gick att finna och fick tända glöggpannan för att få varmt vatten till en kopp te.
Att det tog två timmar för att få det halvljummet såg jag som slowfood...
Svärfars kom halkandes för lite kaffe på eftermiddagen och sen blev det middag i form av lammfärs på spett med blomkålsrisotto.

I och med detta är den sista helgen före jul avklarad utan barn, Halleluja! I dag är dom äntligen tillbaka och det firade vi med köttbullar och pepparkakor.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar