fredag 26 juli 2013

Fredag

För den som har turen att få tag på färsk, hel Röding så kommer här tipset vad du ska göra med den.


Svamp, dill och tomatfylld Röding med smörsås. 

Till 4 fiskar
1 gul lök
1 citron
Färska champinjoner ca 10 st
2 stora tomater
1 ordentlig knippe med dill och andra färska örter

Skölj ur fisken ordentligt med kallt vatten och torka av den med hushållspapper. Krydda fisken invändigt med tex fiskkrydda, salt och citronpeppar och lägg den på ett stadigt folieark.
Hacka champinjonerna, tomaterna, kryddorna , löken och citronen. Blanda allt i en skål.
Fyll fisken ordentligt och stäng åt folien så det blir ett tjusigt paket.
Lägg fisken på grillen, på indirekt grillning och lägg locket på.
vid 150 grader i grillen så tar det ca 30 min att få hela fisken klar. Kolla längs med ryggen för att se om köttet släpper från benen.




Smörsås ala Sara


150 gram skirat smör
2 äggulor
1 msk färskpressad citronsaft
salt, vitpeppar
Lägg äggulor och citronsaft i en matberedare eller mixerskål och salta och peppra lite. 
Sätt igång mixern och tillsätt det klara smöret i en tunn stråle, smaka av med ev mera citron och örtkrydda. 
Ifall såsen behöver hållas varm så kan ni göra det i vattenbad eller på svag svag värme på plattan, men se till att röra i den med jämna mellanrum så den inte skär sig.

Servera till en vanlig isbergssallad med lite olivolja eller de minsta färskpotatisarna du kan hitta.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar