Barnen är inte superförtjusta i soppa, Molly dansar inte och hoppar av glädje om jag föreslår att vi ska äta det så jag brukar se till att det serveras när barnen är hos Peter. Som igår kväll!
Pumpa är i säsong just nu och är supergott både i soppa och att ungsrosta.
Pumpasoppa med apelsin och kryddig kyckling.
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
1 apelsin
1 röd peppar
4 dl pumpa i tärningar (4 dl motsvarar ca 300 g)
2 msk olivolja
7 dl kycklingbuljong (vatten och buljongtärning eller fond)
2 dl vispgrädde
salt och svartpeppar
1 dl mjölk
Kyckling
2 krm malen kanel
2 krm malen koriander
2 krm chilipulver
2 krm malen ingefära
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
4 kycklinglårfiléer
2 msk smör
1/2 kruka gräslök
2 krm malen koriander
2 krm chilipulver
2 krm malen ingefära
1/2 tsk salt
1/2 tsk grovmald svartpeppar
4 kycklinglårfiléer
2 msk smör
1/2 kruka gräslök
Skala och hacka lök och vitlök.
Skölj apelsinen, riv det yttersta av skalet och pressa ur saften.
Dela, kärna ur och finhacka chilin.
Skala och skär pumpan i tärningar.
Fräs lök, vitlök, chili och pumpa i olivoljan i en gryta.
Fräs lök, vitlök, chili och pumpa i olivoljan i en gryta.
Tillsätt apelsinsaft, buljong och grädde. Koka sakta ca 20 minuter.
Mixa soppan slät och smaksätt med salt och peppar.
Strax innan serveringen kokas soppan upp med mjölken och mixas skummig.
Strax innan serveringen kokas soppan upp med mjölken och mixas skummig.
Blanda alla kryddor till kycklingen, skär den i tärningar.
Blanda kycklingen med kryddorna och stek dem hårt i smöret i en stekpanna.
Skär gräslöken fint.
Servera soppan i varma tallrikar, strö på kyckling och gräslök.
Skär gräslöken fint.
Servera soppan i varma tallrikar, strö på kyckling och gräslök.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar