måndag 5 mars 2012

Måndag

Middagstips!

Ingredienser 600 g fläskfilé
1 gul lök
1 vitlöksklyfta
10 soltorkade tomater
1 pkt bacon, 140 g
3 dl grädde
1 ask Créme Bonjour gräslök, 100 g
1 dl torrt vitt vin
1 msk vetemjöl
2 msk konc kalvfond
1 ½ msk fransk senap
1 dl riven västerbottenost
Salt Peppar
Smör till stekning

Gör så här
Skär köttet i skivor. Skala och hacka löken och vitlöken och bryn detta tillsammans med köttet i smör i en stekpanna. Krydda med salt och peppar.
Skär baconet i mindre bitar och stek även detta.
Vispa ihop grädde, vin, mjöl, fond, Créme Bonjour och senap i en gryta.
Tärna de soltorkade tomaterna och låt även dessa gå i grytan.
Låt koka upp under vispning. Lägg över köttet, löken och baconet i grytan och låt koka i ca 10 min.
Ta grytan från värmen.
Rör i osten.
Servera med pasta eller ris och grönsaker.

1 kommentar:

  1. Låter mumsigt det där!

    Ska testas vid tillfälle!

    /Lisa

    SvaraRadera