torsdag 26 juli 2012

Torsdag


4 barn med flinka fingrar plockade ihop en fin liten skörd i skogen nedanför mormors tvätt denna ljumma sommarkväll, mostern/mamman lovade blåbärsmuffins!
Tji fick hon när kyldörren öppnades och där fanns det inget smör!
En Kajsa Varg fick det bli och jo, till Sommar med Ernst smakade dom alldeles prima 
Kajsa Vargs Blåbärsmuffins

Ingredienser
100 g smör ( jag använde 3/4 dl olivolja stället)
st ekologiska ägg 
dl strösocker 
1 tsk vaniljsocker
2 dl ekologisk mjölk 3% ( här fanns bara havremjölk och det gick mycket bra)
1 st lime, skalet 
4 dl vetemjöl 
2 tsk bakpulver
1 nypa salt 
200 g färska blåbär 


Gör så här

1. Sätt ugnen på 175 grader varmluft om du vill göra stora muffins, och 200 grader varmluft om du vill göra små.
2. Vispa ägg, strösocker och vaniljsocker poröst. Rör ner smält smör, mjölk och rivet citronskal. Blanda vetemjöl, bakpulver och salt och rör ner i smeten.
3. Placera ut pappersformar i en muffinsplåt. Varva smeten med blåbär i formarna, fyll dem till 2/3.
4. Grädda i cirka 20 minuter om du gör stora muffins, 12-15 minuter om du gör små.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar