För bra för att vara sant, jag hamstrade många huvuden. Helt perfekt att riva till ris och frysa in, bara att plocka fram och stoppa ned i kokande vatten.
Men den här gången blev det inte bara ris utan även soppa!
Blomkålssoppa med vin, parmesan och bacon.
4 p
- 1 blomkålshuvud
- 1 gul lök
- En klick smör
- 0.6 liter vatten
- 1 tsk salt
- 2 krm svartpeppar
- 1-2 st grönsaksbuljongtärningar
- 3 dl grädde
- 1 dl vitt vin
- 2 paket bacon
- 1 kruka bladpersilja
- 1 dl parmesan + extra till serverin
- Finhacka löken och fräs i lite olivolja
- Skär ner blomkålen i mindre bitar och lägg i kastrull.
- Lägg över löken och fyll på med vattnet och buljongen.
- Koka i ca 15 minuter och smaka sedan av med grädde, salt och peppar och vin.
- Mixa soppan slät. Rör ner osten
- Stek baconet knaprigt och servera soppan med baconströssel och bladpersilja.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar