Jag har ett annat kycklingrecept som jag har haft som topp ett men det här står numera på första plats och känns rätt ohotat faktiskt.
Kycklingkebab
1kg kyckling
1 dl olivolja
0.5 dl soya
saft från 0.5 citron
2 vitlöksklyftor
1 dl creme fraiche
1 msk sambal oelek
½ pressad citron
1 tsk torkad oregano
1 tsk spiskummin
1 tsk kebabkrydda, vår icabutik hade den inte men den innehåller nedanstående så jag blandade egen.
(Svartpeppar, spiskummin, oregano, paprika, cayennepeppar, vitlök, gurkmeja, koriander, chilipeppar.)
2 st pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
salt & peppar
2 st pressade vitlöksklyftor
2 msk hackad persilja
salt & peppar
Strimla kycklingfileerna och lägg i en skål eller som jag har, en marineringslåda.
Rör ihop alla ingredienserna till marinaden och häll detta över, låta vila i kylen 2 timmar innan tillagning.
Sätt ugnen på 180 grader. Häll över kycklingen på en plåt och stek mitt i ugnen i 15 min. Rör sedan runt kycklingen och stek ytterligare ca 15 min.
Pitabröd Lchf
ca12 g kolhydrater/ bröd
4 ägg
1 dl turkisk yoghurt/creme fraische
4 msk smält kokosolja eller olivolja
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 dl bovetemjöl
1 dl riven ost
1 tsk Salt
Gör så här:
Vispa äggen pösigt.
1 dl turkisk yoghurt/creme fraische
4 msk smält kokosolja eller olivolja
2,5 msk fiberhusk
2 tsk bakpulver
1 dl bovetemjöl
1 dl riven ost
1 tsk Salt
Gör så här:
Vispa äggen pösigt.
Tillsätt oljan och yoghurten.
Blanda ihop de torra ingredienserna och osten och blanda ihop allting.
Forma till fyra pitabröd och grädda i ca 30 min på 150 grader.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar