torsdag 14 augusti 2014

Torsdag

Jag har spenderat de senaste dagarna med att kryssa på min -att göra lista.
Jag gillar listor, de ger perspektiv och ordning i mitt liv. De lättar även tankebördan genom att allt står på ett papper, jag behöver inte hela tiden tänka på sakerna som ska göras och vara rädd för att glömma bort något viktigt!
Det enda som fortfarande inte är överkryssat är svartvinbärsaft och förmodligen kommer det att skrivas dit mera saker vart tiden lider men det är alltid befriande att få kryssa.

Att fylla frysen med diverse mat, bröd och fika är en bra sak inför hösten. Skolstart innebär mellanmål och frukost i en annan utsträckning än vad det gör vid ledighet och att ha en låda med färdig köttfärsås eller ett par bitar ugnspannkaka gör själen glad när det är dags för middag och tiden är knapp
Dagens middagsförslag är en utmärkt matlåda och kan med fördel ätas precis som den är eller med pasta, ris eller stekta grönsaker.


Mangokyckling.

4p + en matlåda.

1 kg kycklingfilé
Paprika i olika färger, ifall man inte ska äta något till så kan man gärna ösa på med grönsaker annars räcker 0.5 av varje färg.
Purjolök ca, 1 dm lång i tunnare skivor
0.5 dl vatten
1 kycklingbuljongstärning
1 stor burk creme fraiche, gillar man sås så tar man lite till =)
0.5 dl mango chutney
1-2 tsk sambal oelek
Salt och peppar

Strimla kycklingen eller dela den skivor, stek i smör tillsammans med paprikastrimlorna och den skivade purjolöken, krydda med salt och peppar. Häll på vattnet och buljongstärningen. Låt koka ett par minuter och tillsätt crème fraichen. I med mango chutneyn, sambal oelek och koka ihop.
Smaka av med eventuellt mer salt och peppar och servera.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar