onsdag 13 augusti 2014

Onsdag

Vad som kan vara världens i särklass godaste kakor!
De bakades flitigt på Gästgivargården, särskilt till fredagsfikat. Man kan säga att det är en blandning av kaka och bakelse. Smaken är mest framträdande rumsvarma eller halvfrysta.



Solbackarutor


200 g rumsvarmt smör

1 dl socker
1 dl farinsocker
3 st äggulor
1 msk vatten
4 dl mjöl
1 tsk bakpulver
1 tsk vaniljsocker
1 nypa salt

200 g mörk eller ljus choklad
3 äggvitor

2 ½ dl socker

Vispa smör och socker poröst.
Tillsätt äggulorna och vatten och vispa lite till.
Blanda de torra varorna och rör ned i smörsmeten.
Nu har du en ganska fast smet som du lämpligen klickar ut i en bakplåtsklädd långpanna ca 30×40 cm. Sedan är det lättare att trycka ut smeten i ett ganska tunt och jämnt lager.
Vispa äggvitorna till ett vitt skum och tillsätt sockret lite i taget.




Bred ut botten, eller tryck ut den fingrarna.


Smält chokladen i vatttenbad och bred ut den ovanpå.
Sist men inte minst, marängsmeten, se gärna till att den täcker hela formen.
Grädda i nedre delen av ugnen i 200 grader ca 20 min




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar