lördag 12 oktober 2013

Lördag

Bankgatans källarfranskor

Vad som kan vara de godaste och frasigaste franskorna. Alldeles perfekta både till frukost men även på buffén eller till soppan.

25 g Jäst
4 dl Vatten 37 grader
1 dl Mjölk
9.5 dl vetemjöl special
1 dl Grahamsmjöl
1.5 tsk Salt

Lös upp jästen i vattnet och tillsätt mjölken. Rör ner mjölsorterna och sist saltet. Det blir en ganska lös deg!
Låt stå framme i rumstemperatur 30 min och ställ svalt minst 8 timmar, gärna i kyl eller källare.

Dag 2
Sätt ugnen på 225 grader
Ta fram degen och häll upp den på väl inmjölat bakbord, Knåda inte, gör en rektangel och dela i avlånga bitar, lägg på plåt klädd med bakplåtspapper. Pudra över lite mjöl och grädda ca 15-20 min.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar