måndag 14 oktober 2013

Måndag

En fredag med maffian!

Fick en stund i solen på brotrappan efter arbetets slut i väntan på att barnen skulle komma hem. Mellisfika, helghandling och nytt nagellack sen var vi redo för middag. Vi är tre damer i familjen som alla har födelsedag i oktober. Mamma den första, Molly den nionde och sen är det min tur.. En riktigt god restaurangmiddag en fredagskväll är nog ett av det bästa man kan avsluta arbetsveckan med och på min tallrik låg det ost & baconfylld oxfile med varma grönsaker och madeirasås.
Hemma igen så väntade en skål med jordgubbar och den nya pyjamasen, härligt värre!

Molly fick på sin födelsedag ett antal presentkort och vad kan passa bättre en lördag än en sväng på stan?  Hon växer värre än ogräs och vartenda byxpar är en decimeter för kort, tröjärmarna är helt plötsligt 3/4 långa och garderoben gapar tom!
Två tröjor, en kofta, två par tights, en jacka och ett par handskar senare så blev det fika på Cafe Lilla Marie.
En chokladtryffel till mig, det är helt perfekt att det finns dessa alternativ på cafeér nuförtiden. Barnen fikade vanligt fika däremot och det gick inte av för hackor.


En grodbakelse till Måns och en dumlekaka och kolakaka till Molly.

Ställde till med trerätters middag på lördagsafton och hann med två riktiga familjefilmer i soffan innan det var dags för barnen att gå i säng. En hjältehund i NewYork och De 102 dalmatinerna, en hel del skratt men också en och annan tår när hjältehunden hamnar hos veterinären..

En söndag i pyjamas, lång frukost och legobygge i vardagsrummet.
Vi gick till skogs en sväng och kom hem med famnen full av ris till krukor och blomlådor. Träffade resten av maffian på vägen så det blev fika i långa banor när vi gick hemåt igen.

Janne har haft jobbhelg och det innebar sen söndagsmiddag men vad gör det när det serveras Pizza och vitkålssallad? Det är riktigt gott ibland med hemmagjord pizza.
Det är en något hektisk vecka framför oss med ett mycket trevligt avslut. Jag tar långhelg och firar in födelsedagen med middag och en natt på hotell. Hela familjen givetvis, med biobesök, frukost och kanske en sväng på stan om andan faller på.

Resten av veckan bjuder på ett och annat recept, ett litet tips för fina naglar och givetvis något smarrigt inför helgen!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar