söndag 27 oktober 2013

Söndag

Birgits Kardemummaskorpor 


15 dlMjöl
5 dl Filmjölk
1 tsk nystött Kardemumma
175 g smölt Smör
1.8 dl Socker
1 påse hjorthornsalt
1 tsk salt
Smält smör, rör i filmjölk och socker, tillsätt övriga ingredienser
Platta ut i långpanna klädd med bakplåtspapper
Grädda i 200 grader 30min, de ska vara genomgräddade! låt kallna, gärna ett dygn då dom är lättare att skära efter det.
Skär på längden i plåten ca 3 cm breda och sen tvärsöver ca 7 cm. Dela på mitten  och lägg på galler med snittytan uppåt.
Ge lite färg i 200 grader, och låt eftertorka ca 5 timmar i 100 grader



Kardemummaskorpor Lchf


ca 35 st

100g smör
2 ägg
2 msk sukrin flor
1/2 krm stevia
5 dl mandelmjöl
1 1/2 tsk bakpulver eller hjorthornsalt
1 tsk kardemummakärnor

Smält smöret och låt svalna något. Mortla kardemumman. Vispa äggen pösiga och tillsätt smöret. Blanda alla torra ingredienser och vispa ner det i äggsmeten. 
Dela degen i 3 längder (ca 30cm) på bakplåtspapper, Degen är kladdig så lättast är att använda en sked och klicka/dra ut degen. 
Grädda i ugnen på 150 grader i ca 12 min. 
Ta ut plåten och sänkt värmen till 100 grader och skär sneda bitar på 1-2 cm. 
Ställ in plåten igen och torka skorporna med luckan på glänt i ca 1 timme.










2 kommentarer:

  1. Åh jag måste testa göra lchf-skorporna, fast kanske med saffran eller kanel, jag har lite halvsvårt för kardemumma som enda smak.

    SvaraRadera
    Svar
    1. De blev riktigt goda! jag hade inte 5 dl mandelmjöl så jag fick tillsätta lite kokkosnötsmjöl och då blev degen lättare att "rulla" =)

      Radera