onsdag 2 oktober 2013

Onsdag

Lammfärsbiffar med blomkålsrisotto

ca 6 biffar
500 g lammfärs
0.5 dl grädde
1 ägg
1.5 msk kalvfond
2 tsk soya
salt och vitlökspeppar
lite timjan och rosmarin.


Blanda allt i en bunke och låt stå en stund, forma biffar med blöta händer och stek i smör på medelvärme.
Vill du ha varm sås till så slå på ett par dl vispgrädde rakt ner i pannan och smaksätt med lite kalvfond och en skvätt soya. Låt koka ihop med biffarna fortfarande kvar i pannan.

Risotton

4 p

1 huvud blomkål, rivet
1 röd lök
0.5 dl vatten
1 dl vitt vin, inte för sött
ca 3-4 dl vispgrädde
1 tärning grönsaksbuljong
ev torkade trattkantareller eller färska för den delen.
Riven Parmesanost eller Västerbotten

Hacka löken fint och stek i stekpanna med lite olivolja utan att den tar färg, lägg i svampen och blomkålen, fräs i 3 min och häll sen på vattnet och grönsaksbuljongstärningen. Låt koka in och tillsätt vinet, låt även detta koka in och häll på grädde. Grädden häller man på lite i taget, precis som när man gör vanlig risotto. Det tar ca 15-20 min innan den är riktigt krämig och god. Finriv osten, ca 0.5 dl rakt ner i pannan och vänd om. Servera!


Det ligger givetvis ett par tomater på tallriken också, jag lever och andas tomater!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar