torsdag 18 november 2010

Kommentarer och komplimanger

Att kommentera någon eller något är sådant som vi gör flera gånger dagligen, att ge en komplimang sker betydligt mer sällan. Och säger vi snälla saker sägs det oftast om personen eller saken i fråga. Nu är det givetvis meningslöst att säga till gardinerna oo hej vad fina ni är idag. Men ni kanske förstår vad jag menar!

Sen kan man uppfatta en komplimang på olika sätt beroende på vem som säger den och hur den sägs. Oj vad fin du är idag! hmmm vad är jag andra dagar då? Enligt P så är det typiskt kvinnligt tänkande. Men om man säger en snäll sak som man inte riktigt menar, utan den kommer utav bara farten, då blir det inte heller så jättebra.

På jobbet så finns det en mängd olika människor, en härlig tjej som allt som oftast säger en massa trevliga saker, tackar för den goda maten, berömmer kläderna som vi har på oss, hälsar en välkommen tilbaka när man varit borta, helt enkelt sådana saker som man blir jätteglad av att höra och som för henne är något helt naturligt att säga. Givetvis finns det andra som inte är på lika solskens strålande humör, en av det manliga könet som aldrig haft en bra dag i sitt medelåldersliv, han bara klagar på allt och alla.Fyy för han.

Sen finns det komplimangerna som man kan le åt en hel dag,en sådan som ges av någon som faktiskt tittat lite extra på en,som sett att man har nya örhängen eller ser att man gjort något speciellet just den dagen. Det är då man kan tackla alla problem som kommer i ens väg , man kan bestiga berg och inga problem är för stora eller för svåra.

Om sen komplimangen var menad just för det, det vet jag inte men säg något snällt oftare, vi är alla människor som behöver det där extra fina, även om mjukbrallor och okammat hår står på dagens agenda.

Jag ska bli bättre, jag lovar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar