fredag 17 april 2015

Fredag

Vi avnjöt tjejlunch på Bankgatan igår.
I formarna serverades.


Kycklingfärsbiffar.

400 g kycklingfärs
2 st vitlöksklyftor
2 tsk torkad basilika
1 tsk salt
1 msk tomatpuré
2 msk grädde
1 st ägg
1 pkt buffelmozzarella

Sätt ugnen på 200 grader

Blanda samman samtliga ingredienser till färsbiffarna utom mozzarellan.
Rulla färsen till bollar och tryck i en bit mozzarella i mitten och täck hålet med färs. Platta ut till biffar. Stek i smör tills de fått fin färg och lägg in i ugnen en stund tills de är helt klara, ca 7-10 min.


Ugnsrostad blomkål med pesto.

1 blomkålshuvud
0.5 burk pesto
0.5 dl olivolja

Skiva blomkålen och lägg i en ugnssäker form, rör ihop pesto och olivolja. Häll detta över blomkålen och vänd om så att alla bitar har blandningen på sig. 
Salta och peppra lite, ställ in i ugnen ca 20 min.

En enkel sås med cremefraiche, sweetchili och örtsalt rörde jag också ihop.
Även coleslaw fick en plats på tallriken  









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar