Marinad till laxen.
2 msk pressad limesaft + skalet av 1 lime
1 msk tamarisoja
1 msk finriven ingefära
(valfritt 1/2 msk honung)
2 msk olivolja
Rör ihop alla ingredienserna och låt laxen ligga minst tre timmar, gärna över natten.
Wokgrönsaker
Vitkål
Morötter
1 färsk broccoli
Färsk ananas
Smör eller rapsolja
1 lime
Salt och peppar
Morötter
1 färsk broccoli
Färsk ananas
Smör eller rapsolja
1 lime
Salt och peppar
Lägg de tinade filéerna i en påse tillsammans med marinaden, marinera i ca 3 timmar i kylskåpet.
Skär ner grönsakerna i mindre bitar och stek smör eller olja salta och peppra.
I en annan stekpanna stek laxfiléerna, några minuter på varje sida men låt gärna kärnan vara lite rå, så blir filéerna godast!
Servera med grönsakerna och lime, är man väldigt hungrig så passar en portion shiratakinudlar alldeles utmärkt till.
Jag rörde även ihop en mosad avokado med cremefraiche, salt, peppar och lite pressad citron.
Skär ner grönsakerna i mindre bitar och stek smör eller olja salta och peppra.
I en annan stekpanna stek laxfiléerna, några minuter på varje sida men låt gärna kärnan vara lite rå, så blir filéerna godast!
Servera med grönsakerna och lime, är man väldigt hungrig så passar en portion shiratakinudlar alldeles utmärkt till.
Jag rörde även ihop en mosad avokado med cremefraiche, salt, peppar och lite pressad citron.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar