onsdag 8 april 2015

Onsdag

Kyckling med ugnsrostade morötter, quinoa och mangocreme

4 p

1 kg kycklingfiléer
8 st skalade morötter
1 vitlöksklyfta
1 bit färsk ingefära
Salt och peppar
4 portioner quinoa, kokad i buljong.
1 påse ekologisk salladsmix.
2 apelsiner


3 dl cremefraiche
2 msk mangochutney
Curry, herbamare örtsalt


Skala och dela morötterna i stavar, lägg på en plåt och riv över en vitlöksklyfta och en bit färsk ingefära, ringla över olivolja, salta och peppra. Ställ in i ugnen på 200 grader ca 20 min. Sänk temperaturen till 175 grader
Stek kycklingen tills den fått yta och färg och ställ in i ugnen tills den är genomstekt.
Koka quinoan med grönsaksbuljong och häll av den ordentligt. Pressa över saften från en apelsin.
Rör ihop såsen.
Blanda quinoan med salladsmixen och morötterna, skiva upp kycklingen och servera med mangocremen.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar