fredag 28 mars 2014

Fredag

Jag har läst igenom en massa tidningar sittandes i solen de senaste dagarna och i senaste numret av Lantliv mat & vin så fanns en rätt passande för vår och påsk.
Äggröran gör du just innan det är dags att äta så att den fortfarande är varm.


Laxfat med krispig sparris och gudomlig äggröra.

Gravad och rökt lax fint upplagd på ett ett snyggt fat.
Tunt hyvlad färsk grön sparris, antingen med mandolin eller potatisskalare. Lägg den i isvatten för att få den extra krispig
Tunt skivad rödlök

Äggröran
2 st ägg
1 tsk champagne eller äppelcidervinäger
2 msk creme fraiche

Vispa ihop ingredienserna till äggröran i en skål, smält smör i en panna på medelvärme.
Vispa ner äggröran och vispa hela tiden till en fluffig kräm. Den ska just så pass ta ihop, torr äggröra är ingen höjdare.
Fördela sparrisen och rödlöken ovanpå laxen tillsammans med äggröran i högar.

Citronsås

1 liten burk creme fraiche
1 msk pressad citronsaft
Herbamare örtsalt

Saltbakad delikatesspotatis.

ca 3 potatisar per person
Flingsalt.

Skölj potatisen och lägg i en ugnsäker form, strö över flingsalt och ställ in i ugnen på 200 grader ca 40 min.
Gör ett kryss i potatisen när den är klar och tryck ihop den lite, lägg i en klick smör och servera med laxen och citronsåsen.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar