lördag 15 mars 2014

Lördag

Passionsfruktspannacotta.

2-3st passionsfrukter
2 dl grädde
1 krm vaniljpulver
2 msk socker eller 1 msk honung
1 gelatinblad
Blötlägg gelatinbladet i kallt vatten i minst 5 minuter. Skrapa ur passionsfrukterna som ska vara ordentligt skrynkliga, de innehåller mest smak då.
Koka upp innehållet tillsammans med grädde, vaniljpulver och socker (jag använde honung). Tag av pannan ifrån plattan. Rör ner gelatinbladet i vätskan tills det lösts upp helt. 
Sila vätskan och häll upp i 4 små portionsformar. Kyl ner i minst 4 timmar.

Jag smälte lite mörk choklad och rörde ihop med vispad grädde till en mousse, la dit lite kalla hallon och tjipp, där var en efterrätt som heter duga i stort sett helt utan socker men lika god ändå.

Solen lyser på oss denna halvkyliga lördagsmorgon, extremt tidiga lördagsmorgon för att vara exakt med morgonpigga katter och barn blir sovmorgon i stort sett obefintligt!
Resten av dagen fyller vi med stooor frukost, kalas, middagsbjudning och lördagsgodis!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar