måndag 10 mars 2014

Måndag

Det har varit ack så stilla här inne de senaste veckorna och förklaringen är köksbyte!
Vårt gamla furukök (förvisso vitmålat) från -70 talet med mycket gedigna icke flyttbara hyllplan och sneda stommar har nu fått stryka på foten till förmån för ett sprillans nytt IKEA med alla de möjliga finesser och finlir.
Vi är verkligen supernöjda med allt från enkel planering och bra valmöjligheter till snabb leverans och enkel ihopmontering/uppsättning. Alla delar fanns med och de måttbeställda bänkskivorna satt som handen i handsken!
Nu har inte vi direkt världens största kök så vi valde kökskåp som når ända upp till taket, breda lådor och karusell i hörskåpet för den effektivaste förvaringen på liten yta. Vi har även valt att plocka bort överskåpen ovanför kyl och frys. Hur smart det var vet jag inte ännu men det är riktigt snyggt iallfall och just nu får vi räkna det som huvudsaken.
I detta kök är det en dröm att laga mat och Halleluja vad jag ska hacka, vispa, röra, steka, koka och baka. Jag ser fram emot långkok och surdegsbröd i min nya fina ugn likaså såser och köttgrytor på hällen som piper så fint när jag ställt timern.
Det är så gott som klart, en liten list ovanför kaklet och ett par pärlspontskivor saknas och ska inhandlas i morgon är det tänkt men annars så är allt på plats.


Köksön är placerad på det nya golvet och ska innan sommaren är slut få
ny färg och någon form av hjul under sig så den blir flyttbar.




Den nya ugnen gräddar fantastisk pannkaka!



Diskhon är gigantisk.



Ovanför kylen och frysen är det inte riktigt färdigpyntat ännu...


I utrensningen hittade jag vattenmätarkortet från den första ägaren av huset, Harald Johansson hette han och hade 1943 påbörjat anteckningarna.



Det är inte på något sätt ultimat att göra renoveringar med foglossning men när jag nu ligger utsträckt i soffan så här i efterhand så måste jag nog säga att det får lov att vara värt det.
Att kunna sätta ner fötterna i bara strumporna utan risk att kila fast i någon sticka är en ren vinst bara det!

Nu hoppas jag att orken och inspirationen ska väckas till liv igen, att jag ska få vara glad och pigg så jag orkar laga mat och baka för att sedan dela med mig av det till er, här på bloggen och bilderna på instagram.
En dag i taget och i morgon står det tisdag i almanackan. Katten ska på kastrering och sen hade jag tänkt dutta runt lite med en målarpensel på ett par spikskallar. Lammfile ska få ligga på middagstallriken och sen är mitten på veckan här som i ett trollslag. På torsdag blir bebisen 17 veckor och i magen händer det grejer!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar