söndag 16 mars 2014

Söndag

Det är något speciellt med söndagar tycker jag. Tidigare så innehöll dom en form av måndagsångest men också en viss lättnad av att inte behöva göra så mycket, man behöver inte planera in en massa saker en söndag. Inte bjuda in till middag eller åka bort heller för den delen.. En dag för vila och hemmamys helt enkelt.

Morgonen började med att den lilla katten lyckats kravla-krypa-åla sig ur sin nya "kroppsstrumpa" Tratten hon fått ha sen kastreringen i tisdags åkte väck igår då hon verkligen visade med hela sin kropp och sitt minspel hur fruktansvärt avskyvärd den verkligen är..


Att inte kunna äta, sova bekvämt eller äta ordentligt kan inte vara så trevligt, lägg sedan till oförmågan att hålla balansen, att hörseln försämras och att man inte kan gå på kattlådan enkelt  och smärtfritt då förstår man att det inte är enkelt att vara en trattkatt.
Efter en stunds googlande så hittade jag en som gjort något så fenomenalt som en kroppsstrumpa till sin katthona som jamat sig genom två dygn för att tratten även där var ett måste.
Strumpan består av ett par trasiga leggings, lite silvertape och glittrande snöre. Beskrivningen jag hittade ar lite mera avancerad med fastsydda kardborreband och dylikt men här blev det en enkel men mycket effektiv version-.


Livet är tillbaka hos katten och är hon nöjd så är jag nöjd!
Dagen har vidare spenderats ungefär så här.


Mina ben fick inte plats i sängen i morse.. men varmt och mysigt hade vi det iallafall


När läsläxan är så bra att man gärna läser den även på helgerna..



Vi grillade korv, varma mackor och marshmallows till lunch ute i det fina vädret, snön som kom i natt var sannerligen inte nödvändig men lite ljusare blev det iallafall.
Måns hann med att göra chokladbollar innan middagen hos mormor, själv gjorde jag klart matplaneringen för veckan och packade barnens pappaväska. Det är den hemska veckan i veckan men med mycket inplanerat går allt i en rasande fart och snart är det måndag igen och våren är här på riktigt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar