onsdag 19 mars 2014

Onsdag

Den godaste av kycklingwokar har imundigats på Bankgatan.
Jag har gjort många i mina dagar men den här får första pris utan konkurrens.

2 st stora kycklingfiléer
2 påsar shiratakinudlar
1 morot eller 1.5 dl wok och sautegrönsaker
valfri mängd vitkål
1 rödlök

2 skivor ananas + 3 msk an1anasjuice
0,5 dl sweet chilisås
2 tsk kinesisk soya
(1 msk ostronsås)
1 vitlöksklyfta
en näve jordnötter eller cashewnötter
salt, svartpeppar och ev. någon wokkrydda/favoritkrydda

Skär kycklingen i små bitar och stek i smör i en wokpanna eller liknande, krydda med salt, svartpeppar och eventuellt någon slags wokkrydda, lägg upp i en skål.

Strimla vitkålen fint , grovriv moroten och strimla rödlöken. Fräs i smör och lägg i kycklingen mot slutet.
Häll över ananasjuice och ananas i mindre bitar, sweet chili, soya och ostronsås. Pressa över vitlöken rör om och låt alltsammans puttra en stund tillsammans med nudlarna. Jag brukar klippa nudlarna i mindre bitar.
Häll till sist över en näve valfria nötter och servera!

Avokadosås

1 avokado
3 msk cremefraiche
lite pressad citron
Chilipulver, herbamare och nymalen svartpeppar






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar