torsdag 16 januari 2014

Torsdag

Fiskgratäng är för det mesta uppskattat, både för de som äter och för den som lagar.
Allt i en form är alltid smidigt.


Fiskgratäng med tomat och ost.

800 g vit fisk av något slag, ordentligt tinad.
8 st färska champinjoner i skivor.
1 dm skivad purjolök.
2 tomater i skivor.
3 dl vispgrädde
1.5 dl riven smakrik ost
Salt, Citronpeppar, Fisk krydda


Lägg fisken i en form, delad i mindre bitar. Krydda med salt och citronpeppar.
Stek de skivade champinjonerna och purjolöken hastigt och lägg detta ovanpå fisken. Vispa ihop grädden och den rivna osten, smaka av med fiskkrydda.
Skiva tomaterna och lägg ovanpå svampen, häll över grädd/osten och ställ in formen i ugnen i 175 grader ca 20-30 min. Tills fisken är vit och fast i köttet.
Servera med ångkokt broccoli eller en god sallad.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar