lördag 13 april 2013

Lchf pizza med spenat, mozzarella och fetaost



Pizzadeg.

3dl grädde
3st ägg
200 gram riven smakrik ost (gärna parmesan eller wästerbottensost
3 msk fiberhusk
2 dl Pofiber
2 tsk bakpulver
2 krm salt

 Vispa ihop grädden med äggen och den rivna osten. Blanda de torra ingredienserna i en bunke och rör ner i vätskeblandningen. Låt degen svälla 10 minuter. 
Lägg degen på ett bakplåtspapper och lägg oljad plastfolie över. Kavla ut tunt och dra försiktigt bort plastfolien. Grädda pizzabotten i ugnen på 200 grader i ca 10minuter mitt  i ugnen.

Fyllning

Färska skivade champinjoner ca 10 st beroende på storlek
1 skivad rödlök
1 påse bladspenat
1 dl tomatsås, köpt eller hemgjord
0.5 frp fetaost
1 frp mozzarella
2 dl riven ost

Stek champinjonerna och löken i smör låt svalna lite.
Strö över ca 1 dl riven ost på pizzabotten, lägg dit svampen och löken. Smula över fetaost och mozzarella, krydda med oregano. Strö över den sista dl riven ost och klicka ut tomatsåsen med jämna mellanrum.
Grädda ytterliggare 10- 15 min, tills osten smält och fått lite färg.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar