torsdag 4 april 2013

Torsdag

Två sjuka barn, grillat och lite försäljning !

Måns åkte på feber i början av veckan, inte mycket och inte speciellt hög men tillräckligt för att sätta honom ur räkning, i morse när han vaknade så var han väldigt pigg, väääldigt pigg men gjorde efter frukost en rejäl kaskadkräkning rakt över den ljusa tygsoffan. Grattis!
Men så fort allt var ute så blev han kuseligt piggelin igen så vi håller tummarna att det är över nu. Molly däremot vaknade klocken 06.00 i morse med huvudvärk och feber så då är det väl hennes tur nu då..
Inget toppenslut på Påsklovet direkt.

En hel del saker har jag blivit av med från förråden under dagarna som gått och sommarens loppiskassa är ordentligt utdrygad. En och annan sak är kvar och mer lär det bli, en sak in och en sak ut.

Långväga Stockholmsbesök har hälsat på oss idag och ännu en gång fick vi starta grillen, en ny sorts marinad med sweet chili, soya och lime. En mycket smakrik tomatpaj istället för potatis, Guacamole och en ny typ av coleslaw.
Om man bara kunde äta och lagra, på det sättet att man inte behöver äta på ett par dagar. Det känns onekligen som att det är just det jag har gjort i kväll. Tur som vi hade så fanns det även kvar en bit mandeltårta i frysen från i måndags och den var om möjligt ännu godare i dag.


Tomatpaj

Pajdeg

1.5 dl mandelmjöl
0.5 dl solroskärnor
0.5 dl sesamfrön
1 msk fiberhusk
( jag hade också i 0.5 dl bakepro mjöl, men har man inte det hemma så använd 2 dl mandelmjöl)
3/4 dl kruskakli
40 g smör
1 ägg.
Kör ihop torrvarorna i en matberedare och tillsätt smör och ägg.
Låt ligga i kylen en stund och tryck sedan ut i en form. Nagga med gaffel!
Grädda i 150 grader i ca 8 min.

Fyllning.

2 tomater i skivor
0.5 rödlök
Oregano och basilika
1 frp Mozzarella
Riven samkrik ost.

Skiva tomaterna och salta lätt, lägg i skalet tillsammans med löken.
Skiva över Osten och även den rivna.
Grädda igen tills osten smält och fått fin färg






Veckan lider mot sitt slut och vi gör något kärleksfullt

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar