söndag 21 april 2013

Tillbehör till grillen

Zucchinigratäng med tomat och mozzarella

2 zucchini 
1/2 purjolök
3 tomater 
400 g mozzarella
1 kruka basilika
1 dl olivolja

Sätt ugnen på 200ºC
Olja en ugnssäker form ca 20x15 cm (för 6 port).
Hyvla zucchinin med en osthyvel till tunna remsor.
Strö över salt och lägg i ett durkslag 30 minuter så att vätskan dras ut.
Skölj zucchinin och låt rinna av. Ansa purjolöken. Skär den, tomater och mozzarella i skivor.
Krydda med salt, herbamare, torkade örtkryddor av olika slag
Varva zucchini, tomater, purjolök, mozzarella, basilikablad, salt och peppar i formen. 
Avsluta med tomater och mozzarella. Ringla över oljan.
Tillaga nederst i ugnen ca 40 minuter, tills gratängen fått fin färg.





Färskoströra

Philadelphiaost 0.5 ask
Smulad chevre ca 0.5 dl
1 msk ajvar
smaka av med salt och peppar

Fyllda supergoda Champinjoner

10-12 st färska champinjoner
50 g smör
1.5 dl hackade soltorkade tomater
1 dl riven wästerbottensost
lite chiliflakes eller chilipulver
1/2 tsk salt

Blanda smöret med de andra ingredienserna, bryt av fötterna på svampen och lägg i fyllningen. Gratinera i ugnen i 200 gradera tills de fått fin färg.



2 kommentarer: