onsdag 4 september 2013

Onsdag

BBQ spjäll to die for!

1-2 kg revbensspjäll beroende på hur mycket kött det är på dem.
1 dl olivolja
2 dl creme fraiche
4 dl riven ost
1 dl chilisås
1 dl tomatpure
½ dl soja
2 tsk sambal oelek
3 st vitlöksklyftor pressade
½ pressad citron
salt och peppar


Slå igång ugnen på över/under värme, 175 grader. 
Placera sedan en långpanna längst ner i ugnen så marinaden kan droppa ner utan att bränna botten på ugnen. Blanda sedan ihop alla ingredienserna i en bunke. Lägg revbenen med den beniga sidan ner på ett grillgaller och smeta på 1/4 av marinaden. Placera sedan gallret i mitten av ugnen och grilla dessa i 1,5 timme. Plocka ut dem med jämna mellanrum och bättra på med den kvarvarande marinaden, ös på bara!





Tomat och avokado, lite chalottenlök och olivolja.
Citronstekta champinjoner och en sked Basilika-aioli 
MUMMA!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar