tisdag 24 september 2013

Tisdag

Lax med skogssvamp, cremefraiche och vitt vin.

4 p

ca 7-800 g lax
salt, krossad rosepeppar och dill
Svamp av något slag, jag använde Karljohan och Riddarmusseroner
1 röd lök
3 dl cremefraiche
1-5 dl vispgrädde
0.5 dl vitt vin
Fiskkrydda och dill


Sätt ugnen på 150 grader
Lägg laxen i en form och krydda med salt, rosepeppar och dill.
Stek lök och svamp och lägg detta ovanpå.
Vispa ihop cremefraichen, grädden och vinet. Krydda med fiskkrydda och dill.
Häll detta runt laxen i formen.
Ställ in i ugnen ca 20 min beroende på hur tjock laxen är.
Servera med riven, stekt zucchini, tomater och edamemebönor.




 Matlagningsvin i all ära men ett 59 kr från systemet är alltid bättre..








Veckans vintips!

                                           Ernst Kirchsteigers Utvalda från Leth            

Nr 79636

Torrt, friskt och fruktigt


Jag har svårt att tro att den mannen kan göra något som inte smakar bra.
Ett riktigt toppenvin!






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar