måndag 2 september 2013

Måndag

Fisksoppa med tomat och saffran

0.5 hackad gul lök
0.5 skivad purjolök
3 vitlöksklyftor
1 msk vitt vin
1 msk vatten
0.5 fiskbuljongstärning
salt, peppar och fiskkrydda
3 dl vatten
400 g krossade tomater
1 msk tomatpure
1 pkt saffran
0.5 dl vispgrädde
2 msk creme fraiche
1 msk citronsaft
0.5 dl vitt vin
0.5 tsk curry
150-175 g lax
150-175 g torsk eller annan vit fisk
10-15 räkor eller kräftstjärtar.

Hacka lök och vitlök samt skiva purjon. Stek i smör och salta lite, när löken börjat mjukna häll på den lilla mängden vin och vatten som står först i receptet. Låt puttra ca 5 min. Förbered den större mängden vatten, tomatpuren och de krossade tomaterna i en kastrull och sjud/koka upp lätt. Blanda sedan ner allt utom fisksorterna. Puttra soppan i ca 10-15 min och ha i fisken som du delat i mindre bitar de sista fem minuterna. Garnera med räkor och lite smulat flingsalt..

Zucchinibaguetter.

4 ägg
1 1/2 dl finriven zucchini 
1 1/2 dl mandelmjöl
2 msk fiberhusk
1 1/2 msk kokosmjöl
1/2 dl sesamfrön
2 msk solrosfrön
1/2 tsk salt
1 1/2 tsk bakpulver

Sätt ugnen på 200 grader. 

Vispa äggen till en luftig smet och blanda i resterande ingredienser.
Låt degen vila ca 10 min, forma till baguetter eller runda småfrallor.
Grädda tills de fått fin färg, ca 20 min.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar