onsdag 12 oktober 2011

Onsdag

Att connecta. Fritt översatt, att binda, dela, hitta något gemensamt.

Varför vissa männsikor trivs bättre ihop med varandra än vad andra gör, det är det nog ingen som kan svara på. Men vad vi vet med säkerthet är att de männsikor vi släpper i våra liv,oavsett i vilken grad.
Dom har vi hittat något genemsamt med, om det då är så triviala saker som sport, eller en bra bok, barnuppfostran eller kanske man handlar på samma ställe. Sådana männsikor har man svaga band med, band som bryts både till höger och vänster.
Sällskapsband

Nästa steg är bekanta, människor i sin närhet som man sporadiskt umgås med. Middagar, en bio, fika på stan eller hemma, ett telefonsamtal med jämna mellanrum. Personer som man skulle sakna om dom inte fanns där längre men som fortfarande är i högsta grad utbytbara. Vänskapsband

Steg 3 blir dom som man väljer att dela sitt liv med, inte nödvändigtvis sin partner. Mer den innersta familjekretsen, släkt och de närmaste vännerna, band som är knutna under flera års tid. Band som är så starka att man lider om dom går av.
Järnband helt enkelt.

Dom banden som man knyter tillsammans med den som man väljer att leva med är en annan typ av band. Familjeband förvisso men band som man knyter tillsammans för att få en tillvaro en framtid, som knyts tillsammans med eventuella barn, band som töjs och bryts, kanske lagas för att bli ännu starkare eller som inte går att laga.
Framtida band.

Sen finns det band som är oförklarliga, band som bara finns där omöjliga att ta på. Något som binder två människor samman, en känsla av samhörighet. Band som uppstod av en händelse, en kris eller helt enkelt bara för att dom behövs. Det behöver inte vara kärlek inblandat men det kan vara.
Beroendeband.

Oavsett vilka band som betyder mest så ska man värna om alla knutar, ett extra hej på Ica, ett telefonsamtal till någon man inte pratat med på länge. En extra kram till den finaste systern. Ett jag älskar dig! på spegeln när man far på morgonen. Eller varför inte ett meddelande där man berättar hur otroligt mycket en människa kan betyda.
Band att leva för.



/ S

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar