måndag 5 augusti 2013

Måndag

Överlevde med glans kan man nog säga att jag gjort den första måndagen efter ledigheten.
En massa saker att göra och då går tiden också riktigt fort. 13.00 stämplade jag ut  och ett par timmar på stranden spenderade vi innan det var dags för storhandling och middagsmat.
Då solen lyst högt och varmt idag så passade det alldeles utmärkt med något salt och vad kan vara bättre i det läget än falukorv?


Ugnsgratinerad Falukorv lchf style

1 korvring med hög kötthalt
1 rödlök
1-2 tomater
5 broccolibuketter
1 dl riven smakrik ost (jag tog parmesan)
1,5 dl grädde
0,5 dl creme fraiche
100 gr philadelphiaost
1-2 tsk sambal oelek
1-2 tsk dijonsenap
2-3 msk fryst hackad persilja eller motsvarande mängd i färsk

Slå på ugnen på 200 grader. 
Skär tomaterna i kvartar,skala och skiva löken. 
Vispa samman grädden, färskosten och creme fraichen i en skål. Blanda ner senap och sambal 
Smaka av! Blanda ner lite hackad persilja. 
Skär djupa snitt i korvringen, med ca 5cm mellanrum, inte helt genom . Lägg ner den i en ugnsfast form. Fyll varje snitt med tomat och lök. Lägg restrerande av den skivade löken i formen. Häll gräddblandningen runt omkring falukorven. Strö över osten och ställ in i ugnen i 20-25 min tills osten fått fin färg.
Servera med broccolimos eller varma grönsaker


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar