onsdag 28 augusti 2013

Onsdag

Och lill-lördag.
En stadstripp är avklarad, lite olika beställningar gjorda. Handlat på Ica i Kåge, en mycket trevlig Icabutik, jag är lite förvånad över att det kan vara så stor skillnad på affärer som ingår i samma kedja...
Nya blommor fick också följa med hem för nu är hösten på ingående och här torkas det fönster och det byts gardiner både här och där, pelargonerna som fått tjänstgöra under sommaren ska få ta plats i källaren för sin vintervila och alla örtkryddorna som bidragit till alla middagarna ska även de få komma sig ner i jorden för att (förhoppningsvis) repa sig till nästa vår. Ut med det gamla och in med det nya, hepp hepp!

Det gäller även maten så nästa vecka blir det fem helt nya recept att testa, det känns som att veckan som varit helt runnit mig mellan fingrarna. Resterna från kylen och den lokala Pizzerian har fått bistå med kebabsallad men idag blev det kesopannkaka. Jäklar så gott det är med mycket smör och färsk/frysta hallon, mums!

Kesopannkaka

1 stor ask keso, 250 g
2 ägg
1 msk fiberhusk.

Mixa ihop allt med mixerstav eller i matberedare. Smörj en rund springform eller en ugnsform av mindre modell, häll i smeten och grädda som vanlig pannkaka i 200 grader ca 30-40 min beroende på tjockleken. Den ska få ordentligt med färg och gärna få stanna av en stund innan du äter den.

Det går säkert utmärkt att göra den med fläsk eller blåbär om man vill det.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar