söndag 4 december 2011

Söndag


Frukost Pepparkakor
Gör en laddning, ge bort i julklapp eller dela med någon du tycker om.
2 dl sirap
1 ½ dl Farinsocker
75 g smör
2 tsk kanel
1 tsk malen ingefära
½ tsk malda kryddnejlikor
1 ägg
½ dl filmjölk
1 tsk bikarbonat
1 tsk hjorthornsalt
ca 9 ½ dl vetemjöl
Koka upp sirapen och farinsockret, häll det över smöret och kryddorna i en bunke. Låt smälta ihop.
Vispa samman ägg och fil, rör ner i smeten och låt kallna, blanda ihop hjorthornsaltet och bikarbonaten med lite av mjölet. Rör ner allt i smörsmeten, tillsätt mjölet lite i taget. Arbeta ihop till en smidig deg. Låt den vila inlindad i plastfolie i kylen ett dygn.
Ta fram degen och låt den ligga i rumstemperatur. Sätt ugnen på 200 grader.
Forma degen till stora runda bollar, lägg på smord plåt eller använd bakplåtspapper. Platta till bollarna så de blir ca 6 cm i diameter, grädda i ca 10 min, mitt i ugnen.
låt svalna på galler och servera med smör och ost!

1 kommentar:

  1. Nu står det en deg i min kyl iväntan på att bli smarriga kakor imorgon. Tack för receptet!

    SvaraRadera