lördag 30 mars 2013

Lördag

Jag gillar långhelger, det gör väl kanske dom flesta men jag gillar att blir lite dygnsvill, att inte veta vilken dag det är i morgon. Och att även måndagen är ledig och hela veckan, men att vara ledig tillsammans mer eller mindre i alla fall. Och att många andra också är det gör att stämmningen runt om kring blir avslappnad och tillfreds, det gillar jag.

Gårdagen bjöd på dagsutflykt, Kroksjön fick besök av en full bil med mat och barn.
Skoterkörning, madrassåkning och grillringshäng. Bullar, muffins och bullens pilsnerkorv direkt från burken. Falukorvsgrillning med skinnet kvar på korven, sådär som pappa alltid gjorde.
Och tomatsoppa i vita porslinstekoppar, en mycket härlig dag i goda vänners lag, goda nyheter om att fyra ska bli fem och sen hem för att tända den nya skönheten som parkerat på gården!










06,42 i morse sprang två pyjamasklädda sötnötar runt ute för att hitta det som gömts under natten.



Idag har vi varit i solen och gjort våriga saker, plockat ihop diverse åkdon för nedförsbackar som stått både här och där, skruvat ihop cyklarna och hoppat hage, snurrat hopprep tils benen inte orkade mer och ätit både lunch och glass på bron. Vi har även tittat på sjön som håller på bildas just precis framför våran trapp, där vi ska gå fram och tillbaka gärna många gånger om dagen i skor som inte tål vatten speciellt bra..


Då gårdagens middag bestod av grillad fläskkarre med en dussin tillbehör så kommer recpeten på dessa längre fram, men idag blev det Pasta Miá, eller pasta och pasta..

Carinas Pasta Miá

4 pers

Hackad rökt skinka ca, 500g
Färska champinjoner i kvartar, ca 2 dl
1 Burk krossade tomater
1 gul lök
1 dl torrt, vitt vin
2 dl vispgrädde
salt, peppar, vitlök och oregano

Hacka skinka, lök och svamp, fräs i en panna i smör. Häll på tomaterna och grädden, krydda och låt koka ihop. Smaka av!
Vi som inte äter pasta åt Shiratakinudlar, jag gillar dom faktiskt. Helt ok när man har annat till med mycket smak.
Över hela anrättningen finrev jag Krutrök, men parmesan blir inte helt fel det heller.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar