söndag 31 mars 2013

Tillbehör till grillen och lite sött efteråt.

När vi grillade i fredags så gjorde jag lite nya tillbehör, jag gillar mycket skålar på bordet!

Fyllda Avokado

En halv avokado per person.
till 4 halvor använde jag
0.5 litet grönt äpple
0.5 liten rödlök
0.5 paket smulad fetaost
ca 2-3 msk cremefraiche
Herbamare

Hacka löken och äpplet fint och lägg i en skål, smula över fetaosten och rör ner cremefraichen, krydda!
Gröp ur avokadorna och ta bort kärnan. Fyll med röran och låt gärna stå en liten stund.









Chevregratinerade tomater.
Dela tomaterna på mitten och strö över lite flingsalt.
skär en rejäl skiva Chevreost och lägg ovanpå, ringla över lite olivolja 
och sen in i ugnen på 200 grader tills osten smält.


Kryddsmörsfyllda champinjoner med Brieost.

Ställ svampen med hatten nedåt i en form, bryt lös foten.
Lägg i en klick med kryddsmör av valfri smak.
Lägg en bit brieost ovanpå och gratinera i ugnen i 200 grader tills osten smält.




Chokladbräck m, nötter, mandel och tranbär

Smält 1 chokladkaka av valfri sort, minst 70 % och 2 msk cocosfett. 
OBS! inte det silvriga paketet som man använder till ischoklad!
Mandel och nötter av valfri sort ca 1-1.5 dl, hackade.
1 näve tranbär.
Rör ihop allting i pannan och bred ut på bakplåtspapper, 
låt stela i kyl och bryt eller skär lagom stora bitar .

2 kommentarer:

  1. Åh vad gott allt ser ut. Har ett annat champinjontips till dig, fyll champinjonen med vitlöksost istället och linda en skiva bacon runt och sen grilla dem, mums!

    SvaraRadera