torsdag 14 mars 2013

Torsdag

Årets första glass på bron har idag avnjutits. En av de nya sorterna i GBs sortiment är uppätet.
En form av blåbärsstrut, laktosfri till på köpet skulle Måns prompt ha och ja den var nog god.
Lite påskpynt i form av ett par ägg och en och annan fjäder pryder nu "trädet" vi har i krukan på bron, kanske lite tidigt men vad gör det? Påsken är bara en gång per år.






Jag och barnen har haft en rolig eftermiddag, inga slagsmål, i stort sett inget bråk men många skratt, pussar och kramar och en Molly i bageribranschen, supersmarrigt men tämligen lite Lchf =)
Det är som det borde vara med andra ord.


Mollys Kärleksmums

Dagens middag blev en mycket god historia, jag har som svårt för dålig mat =)
Der är ungefär som en sångare som helt plötsligt ska sjunga falskt eller en bilreperatör som sätter in en Volvodel i en Ferrari, det finns ingen vits med hela om det inte blir bra eller som i det här fallet gott!
På matlistan stod det Cashewnötspanerad fisk med hollandaisesås och så blev det.

Cashewpanerad fisk
Receptet kommer ursprungligen från 56kilo.se

4 st Pangasiusfileér eller annan vit fisk.
salt, citronpeppar och fiskkrydda
Pofiber 
2 äggvitor ( från hollandaisesåsen om ni väljer att göra den till)
200 gram cashewnötter
smör att steka i
Hacka cashewnötterna grovt. Vispa äggvitorna och häll pofiber i en skål krydda gärna även här. Salta och peppra filéerna och doppa först i pofiber, sedan i äggvita, sedan i de hackade nötterna. Stek i medelstark värme 2,5-3 minuter på varje sida i rikligt med smör. 
Nu använde jag just Pangasius som fisk i dag, en mycket god vit fisk som är lite tjockare vilket innebar att jag fick efterköra den en stund i ugnen. ca 10 min på 150 grader, inte för länge så den blir torr bara!

Hollandaisesås 

4-5 port

300 gram smör
2 msk citronjuice
salt, vitpeppar
4 äggulor
2 msk creme fraiche
Smält smöret på medelstark värme, skira det gärna (ta bort det vita som lägger sig i botten)
Lägg citronjuice, äggulor, creme fraiche i hög skål och sätt igång stavmixern. Häll det smälta smöret sakta i en jämn stråle ner i resten medan stavmixern är i gång i botten.
Smaka av med salt, fiskkrydda och ev mer citronjuice!  

Betydligt enklare och godare än vad jag trodde det skulle vara, den kommer absolut att göras fler gånger. 
Barnen fick hemmagjort potatismos efter önskemål ( eller krav ) själv åt jag de där små gröna granarna som ligger i skålen på bilden. Romanescokål även kallad, jättegoda att ångkoka, lägga i en stor klick smör och salta en aning. Mums!

















I morgon fredagsmyser vi hela dagen, jag har lite lyxiga matplaner för lunchgästerna på jobbet och sen tar vi hand om varandra hela helgen.
Det är för kort ni vet, alltihopa och då gäller det att ta vara på varje stund, varje helg och varje tillfälle.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar