tisdag 19 mars 2013

Tisdag

Googlar påskmat denna tisdagsafton.
Härligt vårfräsch ska den vara, ägg, lax och en paj kanske. Lite kallskuret, sill till de som äter det och givetvis något gott att äta till kaffet - Till de som dricker det!
Påsken är ett trevligt avstamp för allt vad våren står för även om det fortfarande är ohyggligt kallt och massor med snö kvar ute.
Jag har en påsklovsvecka med barnen att se fram emot, mycket god mat ska lagas, ska nog grava lite lax och göra mammas goda pepparlax med romsås.
Badhusbesök och en massa andra aktiviteter står på schemat och då måste man äta =)
Sen var det frågan om påskgodiset.. har googlat fram en hel del sånt också, Lchf givetvis och ja det ska nog gå att knåpa ihop lite olika sorter.

Lamm hör också påsken till och tur som vi hade så fick vi ett finfint lamm levererat från Älvsbyn förra veckan, fryst visserligen men vad gör det?
Att göra köttfärs på de sämre delarna och grilla kotletterna är lyx utöver det vanliga. Måste nog köra en lammstek också...
Jag blir hungrig av att titta på en massa matbilder, massor med hungrig!

Middagen idag var ingen jätte sensation men barnen åt med god aptit och ibland behöver det inte vara mer komplicerat än korv och mos.

Falukorvstorn och broccolimos

Skiva falukorv i 1 cm tjocka skivor
varva korv, skivade tomater, schalottenlök och mozzarellaost.
Stick igenom en grillpinne, jag använde pinnar i metall men använder ni trä så se till att ha blötlagt dom först.
sätt ugnen på 200 grader och gratinera tornen i ca 20 min.
Barnen fick hemmagjort potatismos och vi åt Broccolimos.
Som sagt, enkel vardagsmat på Lchfvis





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar