Ordningssinnet känns fridfullt och det är bra!
Dagens middag blev något nyskapande och mycket gott.
Helstekt Entrecôte med ost och spenatfyllda Quesadillas
2-4 personer beroende på hunger.
800 g kött
2 vitlöksklyftor
Rosmarin
Timjan
Rosepeppar
Hel svartpeppar.
Putsa till Entrecôten och lägg i en ugnsform. Mortla ihop vitlöken och kryddorna och bred ut detta över köttet. Sätt ugnen på 125 grader och stick in en termometer i köttets tjockaste del, det tar ca 1-1.5 timme att få köttet till 60 grader. När det är det, ta ut det ur ugnen och skär i skivor, lägg tillbaka det i formen och krydda på det lite. lägg över folie och låt stå till sig i 5-10 min.
Quesadillas
Lchf tortillias, receptet hittar du här!
En näve färska champinjoner i mindre bitar.
1 påse färsk spenat
0.5 rödlök
1 burk creme fraiche vitlök och örter
Gör tortilliabröden och låt svalna.
Stek ihop svampen, löken och spenaten. Låt svalna lite och rör sen ner cremefraichen och ca 1 dl smakrik riven ost.
lägg detta mellan bröden och skär i trekanter, stek på medelvärme i smör i stekpannan tills fyllningen är varm och servera till köttet.
En riktigt smarrig Tisdagsmiddag
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar