torsdag 28 mars 2013

Skärtorsdag

Vi har startat Påsklovet på bästa sätt, sol och vattenpölsplaskande. 
Lunch på bron och fika hos farmor.
Fisk till middag och snälla, glada barn. 
2.5 kilo nymald lammfärs i frysen och marinerade karrékotletter till morgondagens middag. 
En kommande utflykt till Kroksjön med en panna tomatsoppa att fylla termosarna med och lite försäljning att inkassera under helgen. 
Kommande traderapaket och en Påskmiddag att längta till.






Påsk på bron också


Min sambos nya blanka skinande skönhet.


Vad som kommer att bli 2.5 kg vansinnigt god lammfärs

Kvällens middag blev krutrökspanerad torsk med färska champinjoner och kräftstjärtar.



4 portioner
400 g torskfilé
1 ägg
100 g riven smakrik ost
Fiskkrydda
salt
½ fiskbuljong
2 dl grädde
170 g kräftstjärtar
2 msk klippt dill
1 pressad vitlöksklyfta
ca 100 g champinjoner
½ tsk dragon
Tina fisken, sätt på ugnen, grill 200 g. 
Smöra en ugnsform, skiva champinjoner.
Dela fisken i 4 delar. Vispa upp ägg och riv osten.
Krydda  äggblandningen lite.
Panera fisken i ägg + ost och lägg i formen. 
Häll grädden i en bunke, pressa i vitlöken, dragon, smulad buljongtärning, skivade champinjoner och kräftstjärtar utan lake. 
Häll grädden vid sidan av fisken och låt formen stå i ugnen 20-25 minuter. Strö över dill.
Till det hela serverade jag strimlad fänkål, zucchini och romanescokål som jag stekte i smör. Ett nytt vitt vin fick göra ett fint avslut på kortveckan.




















Vad som kan vara världens godaste tomatsoppa får ni receptet på i morgon! 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar