torsdag 7 mars 2013

Torsdag

Började dagen med en riktigt långpromenad med ljudboken i öronen, nästan 8000 steg och en timme senare var jag hemma igen och klockan hade just passerat åtta!
Det är en bra start på dagen att se solen gå upp och sådär lite lagom kallt så det biter i kinderna.
Bet i kinderna gjorde det också på dagens utflykt till havet.
Trots solen så är det inte jättevarmt att sitta på snön och dricka choklad, men är det sportlov så är det. Barnen fick sig en stund i skeppet och en varmkorv med kärleksmums på sidan om, dom åt det inte samtidigt kanske jag bör tillägga =)
J hade komptid att plocka ut så vi fick tillfället att fara allihopa, det bästa tycker barnen, när vi kan vara tillsammans vi fyra.
Hemma är det städat och helgskurat, tvätten är omhändertagen och nästa veckas matsedel avcheckad för inhandling. Vi välkomnar helgen helt enkelt genom att plocka fram lammstek ur frysen och lova stora M en dag i pyjamas och övernattningskompis i morgon.

Dagens middagstips är just ett tips!
Får Molly välja mat hemma så är det just det här hon väljer, jättegott, enkelt med få ingredienser och de flesta barn äter med god aptit!
Receptet kommer från mammas faster Gertrud, hon är en häftig tant som inte firar böllopsdagar. Hon firar antalet år sedan hon blev av med oskulden, Haha.
Hon har med råge passerat 80års strecket men är lika chic för det. En förebild helt enkelt som kunde laga mat.

Gertruds currygryta med frukt.

4 p

1 kg fläskkarré  ( har man tur blir det en matlåda också )
0.5 gul lök
1 köttbuljongstärning
Salt, pepparmix och curry
3 dl vispgrädde
1 dl vatten

Strimla karrén och skiva löken, stek i omgångar i en gryta eller större stekpanna. Krydda med salt, peppar och rätt rikligt med curry. Häll på grädden, lite vatten och köttbuljongen. Koka ihop och servera med ris eller blomkålsris som passar som handen i handsken till det mesta i grytväg.





Det Molly gillar allra bäst är tillbehören till grytan och där kan man ta lite av varje men bananer i skivor och russin är ett stående inslag. Annat som passar utmärkt är tex, ananas,apelsiner, äpple, tomater, rödbetor och vanlig isbergsallad.
När jag läser receptet rakt upp och ner så här så låter det inte speciellt upphetsande och jag fotade under tillagningen..det blev lite andra bilder..men jag lovar, Gertrud visste vad hon gjorde!





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar