onsdag 6 mars 2013

Onsdag

Ost och skinkfyllda Schnitzlar med choronsås Lchf

Beroende på hur hungriga ni är så beräkna en-en och en halv dubbel schnitzel/pp
Lufttorkad skinka- 1 skiva/ schnitzel
Smakrik ost, gärna Greve - Ett par skivor  / schnitzel
Lite dijonsenap
salt, peppar, kött och grillkrydda.
1 ägg
2 dl pofiber till 4 dubbla

Börja med att lägga ut allt kött på en skärbräda eller liknande,bred på lite dijonsenap och krydda ordentligt på det som ska bli insidan av schnitzeln. Lägg dit en skiva skinka och ett par skivor ost, lägg ihop två och två.
Knäck ägget i en skål och vispa upp det lite, häll ut pofiber på en tallrik och salta en aning.
Vänd först i ägget och sen i fibret, lägg på en tallrik och låt dra en stund. Sätt ugnen på 150 grader,








 Till det hela stekte jag ihop färsk Broccoli, gul tunnskivad lök, champinjoner och tunt skivad Fänkål
hällde på lite citron, salt och vitlökspeppar.
Stek sedan köttet i en stekpanna med rikligt med smör och när dom fått fin färg, lägg köttet i en form och ställ det i ugnen en lite stund så att det blir riktigt klart ända in i mitten.
Choronsåsen är en väldigt enkel historia. Köp en riktigt bra Bearnaisesås ( här använder vi Lallerstedts)
ta 1 dl i en skål och rör i 1 tsk tomatpure och krydda upp med lite salt..
Det enkla är oftast det bästa!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar